Καινοτόμες τεχνολογίες στις οδοντιατρικές θεραπείεςΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑΟΨΕΙΣ ΡΗΤΙΝΗΣ
 1. ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

  Η αντιμετώπιση σύνθετων περιστατικών,που συνιστούν εκτεταμένη απώλεια δοντιών,απαιτεί μια πολύπλευρη προσέγγιση από τον θεράποντα οδοντίατρο.
  Η ανάκτηση της ομαλής λειτουργίας του στοματογναθικού συστήματος και η απρόσκοπτη επιτέλεση των βασικών στοματικών λειτουργιών,όπως της μάσησης και της φώνησης,είναι η πρωταρχική και στοιχειώδης ανάγκη που πρέπει να εξυπηρετεί η τεχνητή αποκατάσταση που θα χρησιμοποιηθεί.
  Η αισθητική που θα αποδοθεί,είναι επίσης ένας παράγοντας που θα συνεκτιμηθεί,αλλά υπάρχουν δύο ακόμη σημαντικά κριτήρια αξιολόγησης για την κατάρτιση του σχεδίου θεραπείας και την επιλογή του τύπου της πρόσθεσης.
  Έτσι,τόσο η λειτουργικότητα και όσο και η πρόγνωση των υποστηρικτικών δοντιών είναι ιδιότητες απόλυτα συνυφασμένες με μια επιτυχή προσθετική αποκατάσταση.

  Σε καταστάσεις που διατηρείται περιορισμένος αριθμός φυσικών δοντιών στη γνάθο,η αποκατάσταση που επιλέγουμε είναι,κατά κανόνα,κινητού τύπου.
  Με γνωμόνα τη λειτουργικότητα,η χειρουργική τοποθέτηση εμφυτευμάτων για την υποστήριξη της πρόσθεσης αποτελεί μια καλή ,αλλά όχι μοναδική,λύση
  .Με την επένθετη οδοντοστοιχία,τις τηλεσκοπικές αποκαταστάσεις και τις υβριδικές οδοντοστοιχίες,μπορούμε εξίσου να προσφέρουμε μεγαλύτερη σταθερότητα και συγκράτηση στην κινητή πρόσθεση χωρίς να χρειάζεται να τοποθετήσουμε εμφυτεύματα.Ταυτόχρονα,οι εξειδικευμένες αυτές τεχνικές χαρακτηρίζονται για τη μικρότερη φόρτιση και τηνευνοϊκότερη πρόγνωση των υποστηρικτικών δοντιών,σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο συμβατικό τύπο μερικής οδοντοστοιχίας.
  Με εξειδικευμένη προσθετική χωρίς εμφυτεύματα,μπορούμε να αντιμετωπίσουμε,με εξαιρετικά αποτελέσματα,προβλήματα μεγάλης απώλειας δοντιών,,ανώδυνα,αναίμακτα, χωρίς χειρουργικές επεμβάσεις,τραύματα και επιπλοκές.Παράλληλα,δίνουμε λύσεις σε περιπτώσεις που δε συνίσταται η τοποθέτηση εμφυτευμάτων λόγω ηλικίας,παθήσεων ή ανατομικών παραγόντων της γνάθου.
  Η δυνατότητα απόδοσης εξατομικευμένων φυσικών χαρακτηρισμών στην εμφάνιση της εξειδικευμένης οδοντοστοιχίας,μας δίνει πολλές δυνατότητες να δώσουμε μια πολύ καλή αισθητική στο χαμόγελο του ασθενή,βελτιώνοντας και την εμφάνιση όλου του προσώπου.